درباره ما  |  ارتباط با ما  |  RSS  |  آرشیو  |  1403-02-08  |  2024-04-27  |  بروز شده در: 1403/02/08 - 08:01:4 FA | AR | PS | EN
تثبیت روابط امریکا چین با رویکرد «مثبت و سازنده» واشنگتن            صدور حکم بازداشت محمودخان اچکزی از سوی یک دادگاه پاکستان            خواست حامد کرزی از دو مقام اتحادیه اروپا             اردوغان؛ نتنیاهو را قصاب غزه و مثل هیتلر خواند             تمدید کارت‌های پی‌او‌آر مهاجران افغان در پاکستان            سفر معاون وزیر خارجه‌ی امریکا برای گفتگو درباره‌ی افغانستان به قطر و پاکستان            پاسخ اسرائیل به پیشنهاد آتش‌بس حماس            خیز رئال مادرید برای فتح لالیگا با پیروزی مقابل سویه داد             مالیزیا در زمینه امنیت سایبری با افغانستان اعلام همکاری کرد             آغاز نشست سه‌جانبه میان حکومت طالبان، ترکمنستان و قزاقستان             با شکست عراق، نیمی از راه جام جهانی را طی کردیم            افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان             دیدار ملا یعقوب با هینت مالیزیایی در کابل            آزادی ۶۳ زندانی افغان از زندان پاکستان            وضعیت غزه بدتر از دوران آپارتاید در افریقای جنوبی است            






تاریخ نشر: 1395/12/23 - 05:52:0
تعداد بازدید: 1106
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

چرا صلح با طالبان نتیجه‌بخش نیست؟
چرا صلح با طالبان نتیجه‌بخش نیست؟

حتی در صورت صلح با طالبان، ناامنی‌ها همچنان در افغانستان تداوم خواهد یافت، چراکه سرویس‌های اطلاعاتی و جاسوسی غربی‌ها و برخی از کشورهای منطقه، خواهان برچیده شدن طالبان و فعال شدن گروه تروریستی داعش در افغانستان هستند.

اخیرا دفتر نمایندگی سازمان ملل در کابل با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که (تادامچی یاماموتو) نماینده ویژه این سازمان در امور افغانستان در گزارش خود به شورای امنیت سازمان ملل متحد، آورده است که طالبان باید بخشی از آینده افغانستان باشد، زیرا جنگ راه‌حل افغانستان نبوده و پیوستن طالبان به روند سیاسی، تنها راه پایان جنگ طولانی افغانستان است. به گفته یاماموتو، برای ایجاد صلح، امنیت و ثبات در افغانستان هم جامعه جهانی باید کمک کند و هم باید تنش‌ها بین دو کشور افغانستان و پاکستان کاهش یابد.

 

هرچند پیوستن طالبان به پروسه‌ همواره مطرح بوده، اما نتیجه مشخصی نداشته است. چرایی این وضعیت را باید در اهداف و منافع متفاوت بازیگران خارجی و سپس داخلی جست‌وجو کرد. واقعیت این است که دو دیدگاه متفاوت در خصوص مذاکره صلح با طالبان وجود دارد. دیدگاه اول این است که صلح با طالبان کلید حل مشکلات و ایجاد صلح در افغانستان است. به همین جهت نیز مذاکره با طالبان و شریک ساختن آنان در ساختار قدرت افغانستان باید در دستورکار قرار گیرد. ارائه‌کنندگان این دیدگاه هرچند جامعه غربی است، اما بازیگرانی نظیر روسیه، چین و ایران از این ایده استقبال و حمایت می‌کنند.

 

اما دیدگاه دوم بر این باور است که حتی در صورت صلح با طالبان، ناامنی‌ها همچنان در این کشور تداوم خواهد یافت، چراکه سرویس‌های اطلاعاتی و جاسوسی غربی‌ها و برخی از کشورهای منطقه، خواهان برچیده شده طالبان و فعال شدن گروه تروریستی داعش در افغانستان هستند. حامیان این ایده امریکا و حامیان غربی و عربی آنها در منطقه هستند که هر چند در ظاهر از مذاکره با طالبان سخن می‌گویند، اما در پشت پرده اهداف دیگری را دنبال می‌کنند. از دید امریکا طالبان باید جای خودش را به داعش دهد و پس از صلح با طالبان، دوباره بدنه پایین طالبان در ذیل داعش در افغانستان فعال شوند. موضوعی که عملاً پیگیری می‌شود و در چنین دیدگاهی سازمان ملل نیز از پیوستن طالبان به پروسه صلح سخن می‌گوید.

 

 گذشته از این دو دیدگاه که به‌طور کلی مطرح شد، پیوستن طالبان به پروسه‌ صلح موضوع تازه‌ای نیست و این سؤال اساسی همچنان وجود دارد که چرا به‌رغم مذاکرات متعدد با طالبان، نتیجه مشخصی حاصل نشده است؟ در پاسخ به این سؤال باید به چند نکته مهم اشاره کرد:

- اساساً بازیگران اصلی صلح با طالبان در افغانستان، چه در داخل و چه در خارج متعدد و متنوع است. در خصوص مذاکره با طالبان در جناح‌های حاکم به ویژه جناح اشرف‌غنی و جناح دکتر عبدالله از یکسو و سایر جریان‌های سیاسی و قومی پشتون، تاجیک، ازبک و هزاره از سوی دیگر رویکرد هماهنگ و یکسانی وجود ندارد و همین امر موجب شده است تا نحوه برخورد با طالبان از سوی جریان‌های سیاسی، رویکردهای متفاوتی داشته باشد، البته جناح حاکم یعنی اشرف غنی و دکتر عبدالله موافق مذاکره با طالبان هستند، اما نسبت به کم و کیف و چگونگی مذاکره رویکرد متفاوتی دارند.

 

- وجود بازیگران متعدد خارجی که هر یک به دنبال اهداف و منافع خاصی در افغانستان حضور دارند، روند مذاکرات با صلح را با پیچیدگی و دشواری خاصی روبه‌رو ساخته است. امریکا، انگلیس، پاکستان، روسیه، چین، عربستان سعودی، هند، ترکیه و ایران از جمله بازیگران مؤثر افغانستان محسوب می‌شوند که هر یک دارای اهداف و منافع خاصی در افغانستان هستند. بدون شک تضاد منافع به ویژه میان هند و پاکستان، روسیه و امریکا، عربستان و چین، روند و نتیجه مذاکرات را با مشکل روبه‌رو خواهد کرد.

 

- موضوع مهم دیگر اینکه اساساً اراده جدی برای مذاکره صلح با طالبان به ویژه در میان بازیگرانی چون امریکا و انگلیس وجود ندارد. امریکایی‌ها برای تداوم اشغال افغانستان بر اساس قرارداد امنیتی کابل- واشنگتن، به درجه‌ای از ناامنی کنترل شده نیازمندند. در واقع مذاکره ابزاری برای پیشبرد اهداف غربی‌هاست و به همین جهت تلاش می‌کنند تا با مدیریت جنگ، به اهداف خاص خود در منطقه دست یابند که ایجاد فشار و مدیریت قدرت‌هایی نظیر چین و روسیه و ایران، یکی از محورهای سیاست خارجی امریکایی‌هاست. دقیقاً اسفند سال گذشته بود که جان کربی سخنگوی وزارت خارجه امریکا اعلام کرد طالبان می‌توانند از راه مصالحه، بخشی از آینده سیاسی افغانستان باشند، در غیر آن توسط نظامیان افغان سرکوب خواهند شد. چنین اظهاراتی بارها از سوی مقامات امریکایی و ناتو بیان شده است، اما واقعیت این است که صلح و ثبات در افغانستان اولویت امریکایی‌ها نیست و مبارزه با تروریسم یک دروغ بزرگ بود و حضور نیروهای خارجی تنها به افزایش ناامنی‌ها و گسترش دامنه جنگ در افغانستان منجر شد.

 

- تضعیف و فروکش شدن داعش در سوریه و عراق، به شدت بر تحولات افغانستان تأثیرگذار خواهد بود. بدون شک جغرافیای افغانستان از جمله بسترهایی است که ظرفیت میزبانی بقایای داعش را داراست و حامیان داعش در عراق و سوریه، برای جبران شکست‌هایشان، از داعش در افغانستان حمایت همه‌جانبه خواهند کرد. در پایان باید عنوان کرد که هرچند جنگ راه‌حل درستی نیست، اما بدون شک صرف انجام مذاکراتی که بازیگران درگیر در آن همچنان رویکرد تقابلی با هم داشته باشند، به ایجاد صلح، ثبات و امنیت در افغانستان نخواهد انجامید. اینکه گفته شود صلح تنها از طریق مذاکرات امکانپذیر است، یک گزاره کلی و بسیط است و این امیدواری که پس از مذاکراتی، طالبان به پروسه‌ صلح خواهد پیوست یا طالبان بخشی از آینده افغانستان خواهد شد، به نوعی ایده‌آل به نظر می‌رسد و با واقعیت‌های میدانی این کشور و منطقه فاصله دارد، به این دلیل که کشورهای غربی همچنان برای رسیدن به اهداف شوم خود نیازمند گروه‌های تکفیری و تروریستی در منطقه هستند.

منبع: جوان

انتهای پیام

لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/5630


تگ ها:






*
*

*



نیز بخوانید

آینده تاریک یا روشن؛ در انتظار اقتصاد افغانستان


آیا امریکا جنگ اوکراین را به طرف جنگ جهانی سوم هدایت می‌کند؟


آیا امریکا خواستار حذف قطر از میانجیگری است؟


پرونده احیای برجام روی میز بایدن


آیا حمله اسرائیل به ایران؛ پایان ماجراجویی است؟


ایران و اسرائیل را از جنگ بزرگ دور کنید


پرجمعیت‌ترین کشور دنیا در آستانه برگزاری طولانی‌ترین انتخابات


معیارهای دوگانه امریکا؛ از حمایت اوکراین تا سکوت در غزه


رسانه‌های اسرائیلی از خیانت اردن به جهان اسلام شگفت زده شدند


نیویارک تایمز:ایران بطور مستقیم با امریکا درگیر نمی شود


کمبود نیروی جنگی در ناتو برای مقابله با روسیه


آیا روابط ترکیه و رژیم اسراییل متوقف شد؟


تغییر جغرافیای جنگ در خاورمیانه؛ آیا نتانیاهو موفق شد؟


جنگ خونین و ویرانگر غزه وارد ششمین ماه شد


توافقنامه ترامپ امریکا را مجبور به خروج از افغانستان کرد


وضعیت غزه نشانگر بربریت ذاتی سرمایه‌داری جهانی است


آیا واقعاٌ ترامپ مصمم به خروج از ناتو است؟


روسیه در موضع برتر قرار دارد، پوتین به کم قانع نیست


آیا اروپا آمادگی ریاست جمهوری مجدد ترامپ را دارد؟


دیدار های بلینکن با سران کشورهای عرب زمینه ساز صلح در غزه می شود؟


کشور های غربی برای اعمال تحریم بر ایران اختلاف دارند


چین، بدون روسیه مذاکرات صلح اوکراین را تحریم می‌کنیم


آمادگی روسیه برای جنگ با ناتو


آیا امریکا توان منزوی کردن حکومت طالبان را ندارد؟


ضرورت بازتعریف روابط ایران و پاکستان در دولت جدید





پربازدیدها
پربحث ها


اخبار تازه را در موبایل خود ببینید.

ansarpress.com/m



نظرسنجی

به نظر شما با پذیرفتن خط دیورند و مرز فعلی بین افغانستان و پاکستان توسط افغانستان، صلح در افغانستان برقرار میشود؟

بله

خیر

معلومـ نیست

مشاهده نتایج


آخرین خبرها

واکنش ایران به اعمال تحریم برخی از کشورهای غربی علیه این کشور

تثبیت روابط امریکا چین با رویکرد «مثبت و سازنده» واشنگتن

صدور حکم بازداشت محمودخان اچکزی از سوی یک دادگاه پاکستان

خواست حامد کرزی از دو مقام اتحادیه اروپا

اردوغان؛ نتنیاهو را قصاب غزه و مثل هیتلر خواند

تمدید کارت‌های پی‌او‌آر مهاجران افغان در پاکستان

سفر معاون وزیر خارجه‌ی امریکا برای گفتگو درباره‌ی افغانستان به قطر و پاکستان

پاسخ اسرائیل به پیشنهاد آتش‌بس حماس

خیز رئال مادرید برای فتح لالیگا با پیروزی مقابل سویه داد

مالیزیا در زمینه امنیت سایبری با افغانستان اعلام همکاری کرد

آغاز نشست سه‌جانبه میان حکومت طالبان، ترکمنستان و قزاقستان

با شکست عراق، نیمی از راه جام جهانی را طی کردیم

افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان

دیدار ملا یعقوب با هینت مالیزیایی در کابل

آزادی ۶۳ زندانی افغان از زندان پاکستان

وضعیت غزه بدتر از دوران آپارتاید در افریقای جنوبی است

پولیس ترکیه بیش از هزار پناهجوی اغلب افغان و پاکستانی را بازداشت کرد

سه کشور گروه هفت تحریم‌های جدید علیه ایران اعلام کردند

سفرهای متعدد هیئت‌های سیاسی به کابل نشان‌دهنده‌ پذیرفته شدن حکومت طالبان است

پیروزی پُر گول منچسترسیتی مقابل برایتون

در صورت مصادره دارایی‌ها؛ سطح روابط خود با واشنگتن را کاهش می دهیم

ادامه کمک های اتحادیه اروپا به مردم افغانستان

تبدیل شدن افغانستان به گورستان امیدهای دختران

مسدود شدن شاهراه هرات - بادغیس از اثر سیلاب ها

هشدار از احتمال بارندگی‌های شدید و سیلاب در ۳۴ ولایت کشور


خبرهای پزشکی


خبرگزاري انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  نسخه موبایل  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است.